Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Kategorie blogu
  • Štítky blogu
Blog
14.02.2022
Zelená káva
Námi nabízená zelená káva je vlastně nepražené zrno kávy 100% Arabiky Santos. Zelená je právě proto, že se její zrna nepraží. Kávovník Arabica Santos ... číst celé
03.02.2022
Termální produkty BÜK
Termální produkty Bük obsahují vodu z pramene termální lázních Bükfürdo. Tento pramen disponuje vysokým podílem minerálních látek a díky tomu působí b... číst celé
Zobrazit všechny články
Jsme na sociálních sítích

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Zelená káva
14.02.2022

Zelená káva

Jaký je rozdíl mezi zelenou a černou kávou? Proč vyměnit zelenou za černou? A jak vlastně chutná taková káva z nepražených zrn? Odpovědi najdete níže.

Původ zelené kávy

Námi nabízená zelená káva je vlastně nepražené zrno kávy 100% Arabiky Santos. Zelená je právě proto, že se její zrna nepraží. Kávovník Arabica Santos je nízkorostoucí keř nebo strom, jehož plody v sobě ukrývají kávová zrna, které se nazývají zelenou kávou a již se nepraží.

 

Proč vyměnit černou za zelenou?

Zelená káva obsahuje jedny z nejsilnějších antioxidantů, dodává energii a díky tomu, že káva neprojde pražením, obsahuje překvapivě vícekofeinu, než klasická. Takže i více povzbuzuje. Z tohoto důvodu by ji neměly pít kojící a nastávající matky.

Pomáhá udržet správnou hladinu cukru v krvi.  Díky jedinečné kombinaci kofeinu a kyselině chlorigenové, zpomaluje vstřebávání cukru a tím přeměně jeho nadbytku v těle na tuk.

Zelená káva má i další nesporná pozitiva – po jejím užití dochází ke snižování krevního tlaku, působí jako antioxidant a napomáhá ke zlepšení činnosti mozku.

 

Jak naší zelenou kávu připravit?

Zpracovat syrová zrnka v domácím prostředí může být bez kvalitního mlýnku obtížné. Proto je výhodnější zelenou kávu použít rovnou namletou, kupte si ji u nás ve 150g balení nebo rovnou 1000g.

 

Postup přípravy kávy:

  • na jeden šálek je třeba cca 1 kávová lžička kávy
  • zalijte vroucí vodou (2dl) a nechte cca 5-8 min odstát
  • zapomeňte na mléko (snižuje účinek kyseliny chlorigenové téměř o čtvrtinu)
  • dobrou chuť!

Abyste nebyli překvapeni, zalitím této kávy nevzniká žádná crema (pěna).

 

Zelenou kávu můžete pít na mnoho způsobů: horkou, vlažnou, studenou či s ledem a použít ji standardně jako přípravu tzv. turka, do překapávačů či french press.

Chuťově může někomu připomínat čaj, ale nemusíte mít obavy, je to pořád káva :-).

Zkuste vyměnit zelenou za černou a pozorujte na sobě účinky!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli